Esittelyssä Minin syksyn uutuuskirjat

Oikein mukavaa syksyä kaikille! 🍁🍂 Tässä postauksessa esittelen Mini Kustannuksen kolme syksyn uutuuskirjaa.

Ensimmäisenä esittelyssä on syyskuun lopulla ilmestynyt, Jenni Isotoffin kirjoittama ja kuvittama Kukan unelma.

1570631435424_Esimerkkikuva1.jpg

Kirjailija-kuvittaja Jenni Isotoff valmistui hetki sitten ratkaisukeskeiseksi kuvataideterapeutiksi, ja Kukan unelma on myös osa Jennin lopputyötä. Teoksen lähtökohtana on ratkaisukeskeinen harjoitus, jonka myötä lukija inspiroituu oivaltamaan omia taitojaan ja unelmiaan. Kirjassa seikkailevat Unelma & Helsinki -kirjasta tutut Fisut-sarjan hahmot, veikeä mäyräkoira Unelma Mäykkynen, riikinkukko Sulo Höyhen sekä värikkäät pusukalat Olga ja Kalle.

Kirjassa ystävykset istuttavat yhdessä siemenen ja ottavat tehtäväkseen hoitaa siitä kasvavaa Kukkaa rakkaudella. Kukin esittelee Kukalle omia lempiharrastuksiaan, ja Kukka näyttääkin ottavan huimia kasvupyrähdyksiä aina näiden yhteisten hetkien jälkeen. Aamuisin Kukka kuitenkin näyttää jopa kutistuneelta, ja kukintokin on vain pieni nuppu. Ystävykset pohtivat, miten saisivat Kukan kasvamaan kunnolla ja avaamaan nuppunsa. Lopulta heille selviää, että syy Kukan kasvuun ei ollutkaan heidän esittelemissään aktiviteeteissä, vaan Kukka sai kasvuvoimaa yhdessäolosta. Ongelma ratkeaa, kun öisin yksin jäävän Kukan kaveriksi istutetaan toinen kukka.

Jenni Isotoffin puuvärikuvitukset lumoavat herkullisilla värimaailmoillaan ja niissä riittää upeita yksityiskohtia tutkittavaksi. 💕 Kirjan ikäsuositus on 4-8 vuotta.

Kukan unelma kansi.png
Esimerkkikuva2.jpg
1570631434627_Esimerkkikuva3.jpg

Lokakuun lopussa, juuri Helsingin Kirjamessujen aikaan, ilmestyy Andre Simonin ja Martta-Kaisa Virran yhdessä kirjoittama kuvakirja Matti sanoo ei. Kirjan veikeä kuvitus on Martta-Kaisa Virran käsialaa.

9789527185230.jpg

Matti sanoo ei on tarina yleensä kiltistä ja kuuliaisesta Matti-pojasta, joka herää pahalla tuulella ja päättää pitää “ei-päivän”. Matti sanoo heti aamusta asti “ei” kaikkeen, mitä vanhemmat pyytävät häntä tekemään. Matti muun muassa pelaa pelikonsolillaan, kun pitäisi mennä ottamaan aamupalaa, kieltäytyy siivoamasta huonettaan ja yrittää luistaa jopa hammaspesusta. Arvatenkaan päivä ei suju ihan niin kuin Matti oli ajatellut. Illalla Matti toteaakin, että ei-päivä oli loppujen lopuksi todella tylsä ja ikävä. Seuraavana päivänä kaikki sujuu onneksi paljon mukavammin.

Kirjan ikäsuositus on 3-6 vuotta.

Esimerkkikuva1.jpg
processed_Esimerkkikuva3.jpg

Syksyn kolmas kirjauutuus on itseni ideoima ja kuvittama Oma pieni vastakohtakirjani. Nimensä mukaisesti kirja johdattaa lasta tutustumaan vastakohtien kiehtovaan maailmaan. Vastakohdat tulevat tutuiksi suloisten hahmojen esitteleminä, ja idea kirjaan (mahdollisesti kirjasarjaan) lähtikin alun perin rakkaudesta söpöihin, pastellinvärisiin fantasiamaailmoihin. Kirja ilmestyy marraskuussa ja sen ikäsuositus on 1-3 vuotta.

IMG_20191009_181657.jpg

Kirjojen täytteistä ja tunnelmallista syksynjatkoa! 💕🍁 Synkällä säällä on ihana käpertyä lapsen kanssa viltin alle tai vaikka majaan selailemaan kirjoja. Lisää kirjauutuuksista muun muassa Minin somekanavissa.

Syysterveisin,

Susanna / Mini Kustannus