Syksyn persoonallinen kirjauutuus on Mini Kustannuksen viimekeväisen kuvituskilpailun tulos

Mini Kustannus järjesti viime keväänä kuvituskilpailun aiheesta ”Karmiva Sirkusjengi”. Pääpalkintona kilpailussa oli kustannussopimus samalla nimellä kulkevaan lastenkirjaan. Voittajaksi valikoitui raahelainen kuva-artesaani Emilia Laitinen. Kirjaprojekti käynnistyi lähestulkoon heti voittajan valikoiduttua. Itse kirjoittamani käsikirjoitus valmistui kokonaisuudessaan kesäkuussa 2018. Pohjana tekstille toimivat Emilian luomat hahmot – pinkkiin ja turkoosin pukeutuva, leopardikuvioilla itsensä tatuoinut voimamies Mahti, pieni ja arka sirkuspelle Harmi, pääkalloasusteisiin pukeutunut akrobaatti ja käärmenainen Agnessa sekä Kuolleiden päivä -tyyliseen pääkallomeikkiin sonnustautunut Onerva ja hänen työparinsa Okapi. Nämä värikkäät ja omaperäiset hahmot löytyivät Emilian lähettämästä kilpailukuvastakin. Itse lisäsin kirjaan viidennen hahmon – kalpean ja langanlaihan, yli kaksimetrisen taikurin Kalman. Kesä ja alkusyksy menivät kuvitusten laatimisessa, ja nyt lokakuussa ilmestyy valmis kirja. Karmivan Sirkusjengin arvioitu ilmestymispäivämäärä on 15.10.2018.

Karmiva sirkusjengi HighQuality cover pienennetty.png

Teos menee ajassa taaksepäin ja kertoo, kuinka Karmiva Sirkusjengi aikoinaan perustettiin ja millaisia päähenkilöt olivat ennen sirkusryhmän syntyä. Agnessaa, Mahtia, Harmia, Onervaa ja Kalmaa aliarvioitiin ja kiusattiin sirkuskoulussa heidän pienten kummallisuuksiensa ja erikoisten mieltymystensä vuoksi. Kyseessä onkin eräänlainen selviytymistarina siitä, kuinka kaikki viisi muiden ennakkoluuloista huolimatta oppivat hyödyntämään omia persoonallisia ominaisuuksiaan ja kääntämään ”kummallisuudet” vahvuuksiksi. Ennen sirkusjengin syntyä viisikko joutuu kuitenkin käymään läpi odottamattomien tapahtumien täyttämän, vaarallisen seikkailun. He selviävät vaaroista yhteistyön avulla ja oppivat samalla hahmottamaan omia erityistaitojaan.  

Kirjan julkistamista juhlistetaan Helsingin Kirjamessuilla lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Mini Kustannus osallistuu 25.–28.10.2018 järjestettävään tapahtumaan IndieBooksFinland -hankkeen yhteisosastolla. Samalla osastolla tulevat toimimaan myös Sängynaluskansa-lastenkirjasarjaa julkaiseva Kulttuurikioski osk sekä Enostone Kustannus. Karmivan Sirkusjengin julkistamistilaisuus on lauantaina 27.10. Tarkempaa tietoa tapahtumasta on tulossa vielä syys-lokakuun vaihteessa niin Mini Kustannuksen nettisivuille kuin sosiaaliseen mediaan. Julkistamistilaisuudessa kuullaan muun muassa kuvittaja Emilia Laitisen mietteitä kuvituskilpailusta ja ensimmäisen lastenkirjaprojektin kuvittamisesta.

Kirja on tällä hetkellä ennakkotilattavassa Mini Kustannuksen omassa verkkokaupassa. Teoksessa on tekstiä ja kuvaa reilut 30 sivua, ja sen ikäsuositus on +3 vuotta. Emilian muihin kuvituksiin pääset tutustumaan täältä.

Oikein hyvää syksyä kaikille ja lämpimästä tervetuloa kirjan julkistamistilaisuuteen messuviikonloppuna!

Syysterveisin,

Susanna / Mini Kustannus

koulu taustalla kiusaamista valmis.png