Kotikissan leikkejä ja kaukaisia vieraita ‒ Minin kevään 2018 uutuuskirjat

Mini Kustannuksen kevään 2018 tulevat uutuuskirjat ovat Susanna Olkinuoran kirjoittama ja kuvittama Kiki tahtoo leikkiä! sekä Henna Kosteen kirjoittama ja Julia Jusslinin kuvittama Siiri Siimahäntä ja Afrikan serkku.

Kiki tahtoo leikkiä! on hellyttävä kuvakirja rakastetusta lemmikkikissa Kikistä. Kiki on yksin kotona, ja oma raidallinen pallo alkaa tuntua tylsältä. Kiki seikkailee kodin huoneesta toiseen etsien leikkiin sopivia tavaroita. Tekstiä kirjassa on vain vähän, joten se sopii hyvin jo yksivuotiaalle. Paksut sivut takaavat kestävyyden ja värikkäissä kuvissa riittää yksityiskohtia katseltavaksi. 

Siiri Siimahäntä ja Afrikan serkku puolestaan tuo jatkoa viime vuonna julkaistulle Siiri Siimahäntä halusi hienostella -kirjalle. Edellinen Siiri Siimahäntä -kirja käsitteli suloisella tavalla lasten ulkäköpaineita ja todellista ystävyyttä. Kirjan opetuksena on, etteivät ulkoiset asiat ole kaikista tärkeimpiä, vaan tosiystävyys perustuu aivan muille asioille. Siiri Siimahäntä -kirjat ovat runomuotoon kirjoitettuja. Henna Kosteen huumorilla sävytetty, moderni kieli soljuu kivasti eteenpäin ja tuo kirjoihin persoonallisen säväyksen. Tarinaa värittävät Julia Jusslinin upeat kuvituskuvat. 

Siiri Siimahäntä ja Afrikan serkku -kirja julkaistaan maalis-huhtikuun vaihteessa. Kirjassa Siiri-hiiri saa kaukaisen vieraan, kun kylään tulee Sara Hiirenluurannikolta. Siiri ja Sara tutustuvat toistensa kulttuureihin ja jakavat itselleen mieluisia asioita omista kulttuureistaan. 

 

"Sara Siiriä halaa ja laukkunsa avaa,
piiroksen takaa tavaa:
"Paikallisen pussihiiren käsialaa."

Siiri huomaa läpi raamien, 
ei kuva ole skandinaavinen.
Ei valkoinen ja musta,
vaan värien ilotulitusta.

Teoksessa tunnelma tulinen! 
Tuliaisesta tuli mieluinen."

(Henna Koste - Siiri Siimahäntä ja Afrikan serkku)

 

Kuvamaistiaisia myös Siiri Siimahäntä ja Afrikan serkku -kirjasta tulossa pian! 

Iloisia lukuhetkiä! 

Terveisin,
Susanna / Mini Kustannus 

kansipieni.png
KUVA1UUSI.png
KUVA2UUSI.png
KUVA4UUSI.png
kiki.png