Koti-ikävä antaa rohkeutta ja vie eteenpäin vieraassa maailmassa, jossa oma identiteettikin tuntuu hauraalta

”Pikku-Karhu herää rannalta, eikä löydä isäänsä, jonka kanssa oli ollut uimassa. Kaikki vaikuttaa muutenkin olevan aivan eri tavalla kuin ennen. Pikku-Karhu tapaa mystisen herra Käen, joka neuvoo hänelle reitin kotiin. Hänen on kuitenkin luvattava toimittaa ensin Käen antama paketti Viimeiselle Putoukselle. Tästä alkaa arvoituksellinen kotimatka ja selviytymistaistelu vieraassa maailmassa, jossa kuitenkin on jotain etäisesti tuttua…”

Sebastian Brobergin esikoislastenkirja, Ponnistus, säilyttää mystisen, unenomaisen tunnelmansa alusta loppuun. Päähenkilö seikkailee koko tarinan ajan oudossa ympäristössä seuranaan vain itselleen vieraita, etäisiä hahmoja. Vieraassa maailmassa oma identiteettikin tuntuu hataralta, mutta yksi asia kuitenkin on varmaa – Pikku-Karhun on päästävä kotiin ja löydettävä isänsä.

Paikoin hieman pelottavaltakin tuntuva kuvakirja herättää ajatuksia myös aikuisessa lukijassa. Tarina vie perimmäisten pelkojemme äärelle, kuvaten kuitenkin samalla kauniisti meistä löytyvää toivoa ja sisäistä voimaa. Myös kirjan loppu on lapsen kannalta yksiselitteisesn onnellinen – aikuinen sen sijaan voi tehdä siitä omat tulkintansa. Tummanpuhuvissa kuvituskuvissa näkyy valonpilkahduksia ja kaunista pinkkiä ja violettia tummansinisen ja harmaan vastapainoksi.

Kirjan ikäsuositus on +4 vuotta.

9789527185155.jpg

Ponnistus ilmestyy lokakuussa kirjamessuviikolla 26.10.2018. Mikäli toimituksessa ei esiinny viivästyksiä, se onkin saatavilla uutuutena Helsingin Kirjamessuilla kahtena viimeisenä messupäivänä 27. ja 28.10. Myös kirjailija Sebastian Broberg on paikalla koko messujen ajan. Mini Kustannuksen löydät IndieBooksFinlandin osastolta, jossa on esillä usean eri pienkustantanmon kirjoja.

Ponnistus on nyt ennakkomyynnissä Mini Kustannuksen verkkokaupassa. Teos on tulossa pian myös kirja-arvontaan Minin Facebook- ja Instagram-sivuille.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

Terv, Susanna / Mini Kustannus

VerhAlue2 FIX-01.png
Space FIX_promo.png
FogCatchAlt3_GhostFog.png